dissabte, 16 d’octubre del 2010

La nostra percepció visual s'ajusta a la realitat?

Tal i com hem estat comentant aquests dies a classe, la percepció no deixa de ser un procés psicològic bàsic que consisteix en la selecció, la organització i la interpretació dels estímuls externs. Per tant, els nostres sentits tenen un paper clau en el procés de la percepció.

Gràcies als nostres sentits, podem captar una petita part de la realitat. I dic una petita part perquè en moltes ocasions els nostres sentits ens poden enganyar, ja que aquests estan limitats.
A partir dels comentaris que hem estat realitzant a l'aula, m'he adonat com cadascú de nosaltres capta la realitat d'una determinada manera. O no ens ha passat alguna vegada que estàvem plenament convençuts d'una cosa i al final ha resultat ser falsa? Això és degut a que la nostra percepció no ha rebut informació necessària dels nostres sentits.

He estat buscant a la web i he trobat un petit test de percepció visual. Crec que aquest vídeo és molt interessant i alhora divertit, ja que ens permet comprovar com els nostres sentits, en moltes ocasions, ens poden enganyar, o simplement fer-nos obviar detalls importants.

Aquí us penjo l'enllaç del vídeo:

Intenteu realitzar el test que us demanen i comprovareu com la nostra percepció visual no sempre és encertada.
Cal destacar que el vídeo (el test) ha estat creat pel Departament de Transports de Londres. Quan realitzeu el test entendreu per què.

Espero que us agradi.

Fins aviat!

3 comentaris:

  1. Hola Marta!

    Jo vaig trobar un vídeo diferent al teu però amb la mateixa idea i els mateixos personatges (els nens i nenes de negre i blanc i el gorila). Però he de reconèixer que en el teu l'infiltrat és més discret i costa més de percebre'l.

    Fins dilluns!!

    ResponElimina
  2. Hola!

    Aquest test m'ha fet pensar molt en un vídeo que es passava a l'exposició de l'abracadabra del Museu de la Ciència on et feien fixar en diferents imatges i no te n'adonaves de que en un moment determinat es veia la cara d'una actriu famosa.

    És realment curios com ens passen desapercebuts elements tant i tant coneguts per nosaltres.
    Ho he trobat molt interessant!

    ResponElimina