A l'última classe vam parlar sobre la necessitat de rebre contacte físic per al nostre desenvolupament intel·lectual i emocional, com també dels diferents sentits. Diferents autors van demostrar que el contacte físic no només és essencial per al desenvolupament afectiu, sinó també important per al desenvolupament de les capacitats cognitives.
Per tal de poder demostrar aquesta afirmació, alguns investigadors van realitzar diferents experiments. Així, un d'aquests autors va ser Harlow. Harlow va demostrar, a partir d'experiments amb ximpanzès, que els nadons, en aquest cas ximpanzès, no només es senten units a la mare perquè reben aliment, sinó que també es senten així perquè aquesta els dóna afecte i estima.
A continuació us penjo un enllaç a partir del qual podreu observar un vídeo d'un experiment de Harlow. El vídeo és en anglès, però m'ha semblat força entenedor, ja que gràcies a les imatges es pot apreciar perfectament el resultat de l'experiment que ja vam comentar a classe. Aquí el teniu:
Crec que vídeos com aquest ens poden fer adonar de la gran importància del contacte físic, sobretot en els primers anys de vida, i com l'estima i l'afecte ajuda a desenvolupar les diferents capacitats.
Espero que us agradi.
Fins aviat!
Un video clar i entenedor del que havíem parlat a classe, Marta!
ResponEliminaBona aportació a l'assignatura.
Bones Marta!
ResponEliminaJo també vaig trobar aquest mateix vídeo amb castellà. Em va agradar visualitzar aquest experiment a través de la xarxa. Ajuda a comprendre molt millor la teoria de Harlow.